Over Jeroen Piket Vermogensregie

Strategisch denken is mijn tweede natuur, als schaakgrootmeester en als family officer deed ik niet anders.

Mijn naam is Jeroen Piket, ik ben geboren in Leiden en 25 jaar getrouwd. We hebben twee zoons van begin twintig.

Strategisch denken is mijn tweede natuur, als schaakgrootmeester en als family officer deed ik niet anders. Als voormalig topsporter ken ik de wil om te winnen en het maximale uit je carrière te halen.

Opgegroeid in een schaakfamilie heb ik sinds mijn 7de jaar dit talent ontwikkeld. Door zes opeenvolgende Nederlandse jeugdkampioenschappen te winnen was het logisch voor een professionele schaakcarrière te kiezen.

Als schaakgrootmeester heb ik de wereldtop benaderd, vele internationale elite toernooien gespeeld, waarvan enkele gewonnen. Ook heb ik wereldkampioenen in onderlinge wedstrijden verslagen, waaronder Kasparov, zowel in Amsterdam 1995 als tijdens de 2000 Internet Grand Prix finale. Ik heb vier nationale titels gewonnen en Nederland vertegenwoordigd bij EK, WK’s en Olympiades, waarbij ik zowel met het team als individueel, medailles heb gewonnen.

In 2002 ben ik door een Nederlandse schaaksponsor en zijn familie gevraagd om hun family office in Monaco te gaan leiden. Dat heb ik van 2003-2018 gedaan. Daarvoor ben ik in 2002 wel eerst gaan omscholen en heb ik zowel privé als bij banken en trusts seminars gevolgd.

In Monaco heb ik als vertrouwenspersoon en aanspreekpunt meerdere generaties vertegenwoordigd en in nauwe samenwerking met internationale adviseurs, de familie’s vermogenszaken aangestuurd.

Door mijn ruim 15 jaar ervaring als leidinggevende van een single family office, mijn (internationale) netwerk en de talloze seminars die ik in binnen- en buitenland heb gevolgd over family offices best practices, ken ik de weg in deze wereld.

1987-2002              Internationaal Schaakgrootmeester

2003-2018              Leidinggevend Family Officer in Monaco

2019                         Oprichting Jeroen Piket Vermogensregie;
                                  onafhankelijk adviseur vermogende
                                  Particulieren/Families en Sporters

                                  Referenties zijn beschikbaar

Kom in contact

E-mail

Jeroen@JPvermogensregie.com

Telefoon

+31(0)6 83 33 85 12

Postadres

Leidsegracht 48, 1016 CN Amsterdam